Malgrat el fred…l’Assemblea Nacional Catalana ja és una realitat al Priorat

Un nucli inicial de 25 persones hi donen suport.

El Casal de Marçà va acollir la reunió constitutiva del grup promotor de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) al Priorat. La convocatòria va reunir 25 persones de diferents pobles de la comarca: els Guiamets, Falset, Capçanes, Marçà, Porrera, la Vilella Baixa, el Masroig i la Torre de Fontaubella. Roger Tarradas va fer una explicació dels antecedents de la convocatòria, feta per les persones ja associades a l’Assemblea Nacional Catalana. El membre del Secretariat de l’ANC Pere Pugès i Roser Loire van donar a conèixer els objectius, funcionament i full de ruta de l’entitat. L’ANC es proposa mobilitzar la societat catalana en una organització transversal i suprapartidista fins aconseguir fer evident una majoria social per l’estat propi a Catalunya. Per a això es constituirà formalment com a associació el pròxim 10 de març a Barcelona amb participació de més de 7.000
persones organitzades en més de 200 assemblees territorials que, com la del Priorat, s’han anat constituint durant tels últims mesos arreu del país.
A la reunió es va manifestar la necessitat d’obrir l’assemblea a totes les persones, grans i joves, agrupades o independents, que creuen que ha arribat l’hora d’alliberar-se de la subordinació a Espanya. També es va parlar del projecte de Marxa per la Independència que recorrerà totes les poblacions de Catalunya aquest estiu. D’altra banda, l’ANC dóna suport a regidors i alcaldes perquè aprovin l’adhesió del seu ajuntament a l’associació Municipis per la Independència, amb el compromís de convocar de manera oficial i coordinada en tots els municipis associats un referèndum l’any 2013. El full de ruta que es posarà a votació el dia 10 de març, preveu finalment
que, havent resultat majoritari en les consultes el suport de la ciutadania a la independència, els ajuntaments demanin al Govern de la Generalitat que iniciï converses amb el Govern Espanyol per a fer efectiu el procés de secessió. En el cas que l’Estat espanyol es negui a fer-ho, el President de la Generalitat hauria de dissoldre el Parlament i convocar eleccions anticipades, amb la voluntat expressa que el nou Parlament escollit esdevingui constituent, per la qual cosa tots els partits catalans que ho vulguin han d’incloure, en el seu programa electoral, que en la primera sessió ordinària del nou Parlament proposaran, i votaran favorablement, la convocatòria d’un plebiscit d’autodeterminació nacional, que compti amb totes les garanties i la supervisió dels organismes internacionals.
Les persones interessades poden adreçar-se al web de l’Assemblea Nacional Catalana http://www.assemblea.cat o a l’adreça de Priorat per la Independència prioratperlaindependencia@gmail.com .

Constitució de l'Assemblea del Priorat

5 comments

  1. Humbert,

    Els qui estem a l’Assemblea Nacional Catalana tampoc no ens mamem el dit. Som tan vells (o gairebé) com tu. Vet aquí un problema, aquest sí, per a l’ANC si no es rejoveneix.

    “Res més allunyat de la democràcia que la unitat per sobre de tot.” Ho comparteixo. La unitat que proclamem és només per aconseguir la majoria social per la independència. És a dir, arribar a una convocatòria en què els partits que representen la majoria de la societat catalana es presentin a les eleccions separadament, o junts si circumstàncies excepcionals justifiquessin un pacte temporal d’aquestes característiques, però amb un punt de coincidència programàtic: convocar un referèndum per la Independència. O proclamar-la, segons el cas.

    Alguna proposta més? Estudiem-la. Però mentrestant… l’assemblea del poble ens espera.

    Josep Maria

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s