Acta apòcrifa de l’última reunió

apòcrif -a
No reconegut com a canònic. Llibres apòcrifs. Els evangelis apòcrifs. No autèntic, fingit. Document apòcrif. Autor apòcrif. Personatge apòcrif. […]

Ens trobem al Kabbalah de Falset un grup d’11 persones. Som de la Vilella Baixa, Falset (5), Capçanes, Bellmunt (2), Marçà i Porrera.

Comencem comentant l’acte de constitució de l’Assemblea Nacional Catalana a Barcelona. Els del Priorat també hi érem.

Es remarca la necessitat de regularitzar la inscripció formal com a assemblea territorial: cal que hi hagi un mímim de 10 socis que es comprometin a treballar pels objectius de l’Assemblea Nacional Catalana i que paguin una quota mensual de 4 euros. Roger ho recordarà a tothom i explicarà com cal fer-ho. També hi pot haver qui només es comprometi a treballar sense pagar quota. I encara qui vulgui manifestar només la seva simpatia per l’organització sense cap compromís. Per a tots els gustos i situacions.

Mentrestant, continuem treballant amb un secretariat provisional al qual s’incorpora la Mònica per a encarregar-se dels temes de comunicació. En un setmana, el grup Priorat per la Independència del Facebook té més de 350 seguidors.

Es planteja la necessitat de presentar l’ANC al màxim de pobles possible des d’ara fins a Sant Joan. Porrera ja té previst fer-ho i constituir la seva assemblea local. Convenim la necessitat de coordinació d’aquesta assemblea local amb Priorat per la Independència. En els altres pobles caldria formar grups de suport, o assemblees locals si hi ha gent i força suficient. Per a les presentacions es proposa que hi hagi explicació de la proposta de l’ANC a càrrec d’algú del Secretariat Nacional de l’ANC i/o de Priorat per la Independència. L’acte pot tenir també alguna intervenció d’interès simbòlic, artístic o de participació popular. Jonàs mirarà de fer una presentació audiovisual que pugui servir per als actes de tots els pobles. Es fixa la data de 29 d’abril diumenge per presentar l’ANC als Guiamets, a proposta de Guiametans per l’Ateneu. Diverses persones presents miraran de fer contactes per concretar presentacions en altres pobles. Es parla de Capçanes, la Vilella Baixa, Cornudella, Ulldemolins, Marçà, Bellmunt, la Torre de Fontaubella. Es proposa fer un acte públic a Falset al mes de maig i de ser presents a la Fira del Vi.

Parlem de proposar als artistes i creadors que col·laborin amb Priorat per la Independència.

Josep Maria incorporarà una agenda d’actes al bloc Priorat X Independència perquè en tot moment se sàpiguen les activitats previstes.

S’inicia un debat sobre el pes que tenen i han de tenir els aspectes d’organització i burocràcia davant de l’activisme, d’una banda, i sobre la capacitat de l’assemblea territorial Priorat per la Indepèndència per prendre decisions, de l’altra. Potser perquè és tard, no s’arriba a plantejar ni discutir cap proposta concreta, que podria il·lustrar el grau real de la divergència i la posició majoritària de l’assemblea sobre aquesta qüestió, més enllà d’ideologia, gustos i opcions personals. Els comentaris a continuació d’aquesta entrada del bloc poden ajudar a continuar el debat, si es vol.

Josep Maria

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s