Crònica de la reunió de Falset. Aquesta tarda a Pradell i demà a Porrera.

Divendres 30 de març. Crònica de la reunió de Priorat per la Independència.

Ahir divendres ens vam reunir a Falset l’assemblea de Priorat per la Independència. Ho vam fer al Casal Carrasclet, als membres del qual agraïm l’acolliment que ens van dispensar. A la reunió hi va haver cares noves: la Dolors, mig convalescent però col·laboradora com sempre i el Marc, que va aportar l’aire fresc i decidit de Gratallops. A més hi havia la Mercè, el Roger,  la Mònica, l’Anton, la Núria, el Jonàs, l’altra Núria i el Josep Maria. Vam preparar l’acte que farem avui a Pradell de la Teixeta. Vam discutir el guió proposat pel Josep Maria. El Jonàs va venir amb  una presentació audiovisual que podrem fer servir en els actes que fem a partir d’ara, amb referències de la moguda prèvia de les consultes als pobles del Priorat i intervencions de personalitats destacades. La Núria va presentar un esborrany de full per repartir als assistents als actes  amb poemes triats per ser llegits i l’himne nacional per ser cantat. L’Anton es va oferir per a tenir uns quants fulls impresos preparats. Es va deicidir que incorporaríem als actes col·laboracions artístiques i culturals amb la gent del mateix poble, si podia ser. Una lectura de poemes seria el més fàcil de muntar, de moment.  Es va parlar de fer una mica de piscolabis per animar els actes i el Marc es va oferir a portar vi del seu celler per a la cita de Pradell. Com que finalment tindrem la participació del Pere Pugès i la Roser Loire que explicaran què és i què pretén l’Assemblea, l’explicació de Priorat per la independència i les propostes que tenim  la faran el Roger i la Mònica.

Es va parlar de convidar de manera més expressa la gent que ha demostrat simpatia amb la idea de l’Assemblea Nacional Catalana, perquè s’entengui clarament que això és cosa de tots. Hem de ser capaços de facilitar que tothom hi trobi el seu lloc i hi faci la seva aportació. Vam discutir sobre aquest caràcter transversal que defineix l’Assemblea Nacional Catalana i sobre l’objectiu d’aconsegur la independència a partir d’una majoria social, objectiu fonamental al qual s’han de sotmetre tota la resta d’objectius, legítims, que cadascú pugui tenir i defensar en altres àmbits. Som un moviment polític però no som ni serem un partit polític, als quals, els que hi ha i els que hi pugui haver, reconeixem la seva funció. La nostra, és una altra. Farem èmfasi en allò que ens uneix: la voluntat de ser independents i d’aconseguir-ho per majoria i de manera pacífica. I deixarem per a altres circumstàncies, sense necessitat de renunciar-hi, els punts de divergència. Ah, i les decisions les prenem per majoria, en assemblea i d’acord amb una organització que hem creat de zero en un procés que ha durat gairebé un any  i que  el 10 de març vam constituir  formalment a Barcelona: l ‘Assemblea Nacional Catalana.

Inclourem al web el podcast del programa L’hora del vermut de Ràdio Falset  en què es va parlar de l’ANC.

Mirarem de constituir un grup específic per preparar amb temps l’acte de Falset, al maig-juny, després d’haver fet actes a diferents pobles. Intentarem fer contactes amb tots els altres pobles. Jonàs ha contactat amb gent de Cornudella. Roger ho farà amb la Bisbal…

Jonàs ens informa que l’Ajuntament de Porrera va aprovar en Ple l’adhesió a Municipis per la Independència, amb els vots favorables de tos els regidors: tres de Sumem per Porrera AM  i tres de PSC- PM. I que diumenge a les 18.00 h hi ha un acte a l’Ajuntament per presentar Porrera per la Independència. És molt important que aconseguim l’acord de tots per aprovar la proposta. Felicitats.

Em deixo res? Afegiu-ho com a comentari!

Josep Maria

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s