Presentació de l’ANC a Porrera

Diumenge 1 d’abril. L’Ajuntament de Porrera acull la presentació de l’Assemblea Nacional Catalana. Una cinquantena de persones omplen la sala de plens. Aquella mateixa setmana l’Ajuntament ha aprovat adherir-se a l’Associació Municipis per la Independència amb el vot favorable de tots els regidors assistents: 3 d’Acord Municipal-ERC i 3 de Sumem per Porrera-PSC. S’hi presenta un audiovsiual elaborat expressament on es recullen imatges del moviment de les consultes per la independència  al Priorat i especialment a Porrera. També hi ha imatges de la intervenció de Lluís Llach en una assemblea del poble defensant la independència. Pere Pugès i Roser Loire expliquen que és i què pretén l’ANC: mobilitzar el país fins aconseguir, en dos anys, una majoria social favorable a la independència. Condueixen l’acte diverses persones joves del poble. Anuncien la voluntat de constituir formalment Porrera per la Independència en un acte que es farà el diumenge 15 d’abril.  Diverses intervencions per aclarir qüestions que preocupen. “no es demagògic dir que en dos anys aconseguirem la independència?”, diu la Gemma. “Per arribar-hi és indispensable fixar un camí i un calendari” , li respon el Pere. “Hi arribarem després o abans, això no és tan important com proposar-se l’objectiu de fer-ho en un període concret.”

Bona feina porrerans!

One comment

 1. PRESENTACIÓ DISCURS I MISSATGE

  Benvolguts,

  Pertanyo al grup de treball “Discurs i Missatge” de la Regió 4 de l’ANC, fent de coordinadora comarcal d’una part del Baix Camp i del Priorat.

  La feina que se ens ha assignat és conèixer la realitat del nostre territori amb l’objectiu de trobar febleses de l’actual model de l’Estat espanyol que ens perjudiquen i, en contraposició, determinar quines haurien de ser les fortaleses del nou model de la República catalana que entre tots volem anar construint i implementar. Això ens permetrà elaborar material que ens sigui proper i útil, adaptar el discurs a la realitat i necessitats de les nostres contrades, i anar fent un recull realista i que abasti les diferències territorials amb l’objectiu que d’altres comissions (existents o futures) puguin utilitzar-lo per desenvolupar les tasques que els hagin estat encomanades.

  Per aquesta raó estem recollint informació de primera mà de la nostra zona. Ho fem: contactant amb els responsables de les Assemblees Territorials que van disseccionant la realitat del seu municipi i aglutinant tot allò que van rebent dels seus conciutadans; anant directament a les fonts, és a dir, amb les diferents entitats, associacions, cooperatives,…, que agrupen sectors i interessos concrets; i demanant a uns i altres que es faci xarxa amb la gent propera.

  Em seria de gran ajuda que em féssiu arribar idees, queixes, greuges comparatius en relació a altres autonomies o països, suggeriments, reflexions, observacions, denúncies, etc., ja sigui de caire professional o aportacions personals.
  Ho hem d’abastar tot: sector primari (pagesia, pesca, ramaderia,…, -ajuts, etc.-), infraestructures (ferroviàries –rodalies, euromed, corredor, alta velocitat,…-), transport (peatges, xarxa existent,…, aeroport de Reus, port de Tarragona,..), indústria (petroquímiques, nuclears,…), comerç (productes locals, exportacions –UE, EFTA-), salut, educació (discriminació en beques, inversió, etc.), justícia, cultura, ecologia i espais naturals, gestió de recursos naturals, turisme, investigació, emprenedoria, noves tecnologies, vivenda, seguretat, política, sentiments, identitat, llengua,…

  M’ho podeu fer arribar directament a mi, o fer-ho a través de l’ANC del vostre municipi o de la persona que m’ha ajudat a contactar amb vosaltres.

  Que no us freni el fet de pensar que algú altre ja ens ho ha fet arribar. Potser ningú més hi ha caigut, o potser aquest algú altre ha pensat el mateix…. Seria una llàstima no poder utilitzar una aportació positiva en benefici de tots.

  Encara que no us ho sembli, el vostre dia a dia, la vostra veu, els vostres somnis, són essencials per construir el nostre país. Com en el món casteller, tot i tothom hi té cabuda, pot aportar capacitats específiques, ocupar un lloc i desenvolupar una tasca bàsica i necessària per la resta dels companys de la colla. Necessitem fer una bona pinya.

  Agraïda per l’atenció.

  Mar Costa Trívez
  marcostacam@telefonica.net

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s