“Veles e vents” a l’acte de la Torre de Fontaubella

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Més de 60 persones ens vam aplegar ahir a la sala del Sindicat de la Torre de Fontaubella, magníficament diposada. Una estelada manifesta presidia l’acte. Després d’un vídeo introductori, el pianista Joan Torrell  va tocar música del camprodonenc Isaac Albèniz.  Albert Sabaté ens va recordar l’alta participació a les consultes a la Torre (64,8%) i va presentar els altres i intervinents.

Contundent el discurs de l’actor tarragoní Oriol Grau. Incisiu, va avançar-nos de seguida la conclusió: Què esperem? Amb amenitat, ens diu el perquè i el com, i encomana coratge i determinació. Des d’aquí li agraïm el compromís i la dedicació a l’Assemblea.

L’exalcalde d’Arbúcies Jaume Soler va fer un repàs històric de la lluita per la llibertat i va argumentar l’oportunitat de la proposta de l’Assemblea. L’autonomisme és mort. Espanya es recentralitza i hi ha gestos simbòlics a favor de la Independència: Jordi Pujol finalment accepta que ja no té arguments per desaconsellar-la i Ferran Requejo, catedràtic de Ciència Política i  defensor fins no fa gaire del federalisme, anuncia que, almenys a Espanya, no és aplicable.  D’altra banda, el poble és capaç d’organitzar-se i dur a terme les consultes populars a tot Catalunya. La fruita és madura.

Roger Tarradas anima els presents a incorporar-se a l’Assemblea, com a soci, col·laborador o simpatitzant. A Priorat per la Independència (l’assemblea comarcal) o a l’assemblea local de cada poble.

Joan Torrell interpreta una versió per a piano de “Veles e vents” i sentim Ausiàs March i Raimon ben a prop.

Dempeus cantem Els segadors i acabem xerrant en companyia del vi i les avellanes.

Aquesta tarda a les set tenim una nova cita a Gratallops.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s