L’Assemblea s’obre a sectors professionals i ideològics diversos

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Falset i la Vilella Baixa han estat els darrers pobles que han acollit presentacions de l’Assemblea Nacional Catalana – Priorat per la Independència. Divendres 29 prop de setanta persones homes i dones pagesos, músics, mestres, periodistes, regidors, alcaldes, emprenedors…, acudiren a la sala d’actes de l’Ajuntament de Falset per sentir les explicacions de l’alcalde d’Arenys de Munt Josep M. Ximenis, de l’actor Oriol Grau, del pagès Pep Riera i de la mestra falsetana Dolors Sellés. El públic aguantà estoicament una calor extraordinària pel temps que som. Ximenis explicà l’experiència de l’organització de les consultes per la independència que es va iniciar a Arenys de Munt, amb l’impuls dels membres de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), per la qual era regidor, i ara alcalde, en aquella població del Maresme. Va destacar el caràcter popular, assembleari i participatiu de l’organització que a poc a poc es va estendre per multitud de municipis de Catalunya i que va aconseguir una participació global de més de 900.000 persones. Finalment va definir l’Assemblea Nacional Catalana com l’organització que recull l’experiència i continua el camí d’unitat d’acció i participació popular obert amb el moviment de les consultes, juntament amb la força institucional que representa l’Associació de Municipis per la Independència, creada també recentment.

Oriol Grau, amb un parlament enginyós i amè, convidà els presents a deixar de banda els recalcitrants i intentar convèncer els indecisos perquè quan arribi el moment, “què esperem?”, ens va tornar a dir, puguem manifestar clarament la majoria social que dona suport a l’estat propi. Pep Riera va remarcar la conveniència d’un estat amb què es puguin defensar amb molta més força els interessos de la població i entre aquests els de la pagesia i el món rural català, tant de temps subordinats o ignorats. Destacà també la possibilitat de fer un estat nou, més just, d’acord amb l’esperit majoritàriament progressista de la societat catalana. Dolors Sellés va enumerar els arguments que tenim per voler la independència i va destacar que l’Assemblea és una eina en la qual tothom pot participar en la mesura de les seves possibilitats. Va recordar el camí fet fins ara al Priorat i la necessitat d’implicar-se personalment, per poc que sigui, si volem aconseguir alguna cosa. L’acte el va presentar el periodista Toni Orensanz, que va remarcar la seva opció per la independència havent-se comprovat que no hi ha altra manera d’aconseguir el respecte dels drets i la defensa dels interessos dels catalans. La violinista Marta Cardona, més que excel·lent, va col·laborar en aquest acte oferint-nos música de Bach, la melodia d’El cant dels ocells i acompanyant Els segadors. Finalment hi hagué un petit refrigeri per allargar la conversa als porxos de la casa de la vila.

Diumenge a la Vilella Baixa més de quaranta persones feren cap a la presentació de l’Assemblea. L’alcalde de la població, Jordi Sabaté, va presentar l’acte en el qual van intervenir Irene Martin, membre del Secretariat Nacional de l’Assemblea i Roger Tarradas, de Priorat per la Independència. Els dos van aconseguir suscitar l’interès del públic que va participar molt activament en el torn obert de paraules, per expressar l’opinió i fer suggeriments. A la sala s’hi exposaren il·lustracions i poemes dedicats a la llibertat cedits a l’Assemblea per l’artista plàstic i poeta Salvador, veí de la Vilella Baixa.

El dia abans, un grup de membres de Priorat per la Independència van ser presents en l’acte d’inici de la Marxa cap a la Independència, que es va fer a Lleida amb participació de més de tres mil persones.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s