Aplec independentista a Marçà i record de Joan Sales a Siurana

Aquest cap de setmana tindrà lloc a Marçà el V Aplec del Camp.  L’Esquerra Independentista del Camp, que agrupa diversos col·lectius independentistes com ara els del Priorat vinculats al Casal Carrasclet, defineix l’aplec com “un espai de trobada i participació de les  persones i les entitats de les comarques del conjunt del Camp que al llarg de l’any, al dia a dia, treballem des de la constància per construir espais de participació, difondre i promoure les lluites en defensa del territori, per la re-unificació i la independència dels Països Catalans, per l’alliberament de gènere, en defensa dels drets dels i les treballadores i les nouvingudes […]”

Des de l’Assemblea Nacional Catalana – Priorat per la Independència saludem la celebració de l’Aplec del Camp a la nostra comarca i oferim als companys de l’esquerra independentista la nostra voluntat de col·laboració. La lluita  per aconseguir la majoria necessària que impulsi de manera ferma i irreversible el nou estat català, exigeix la col·laboració i la generositat  de totes les persones compromeses en aquesta causa, i la intel·ligència i el coratge necessaris per fer-ho compatible amb la diversitat política i ideològica que es manifesta als nostres pobles.
***
Com a alternativa al model d’oci consumista tenim també una altra opció aquest dissabte a les 20.00 h a Siurana, organitzat pel Centre Quim Soler: la celebració de l’homenatge a Joan Sales amb motiu del centenari del seu naixement. Sales i la seva muller, Nuria Folch, reposen al cementiri de Siurana, població que van descobrir l’any 1948.

Durant l’acte es projectarà un petit document audiovisual on es recullen alguns testimonis de gent de Siurana que els va conèixer i tractar durant els anys que hi van fer llargues estades. Davant de l’església, a tocar del fossar, gent del Priorat i gent de fora, llegirem textos seus, que permetran fer un tast de l’obra de Sales i de la seva manera d’entendre el món. Per acabar, s’oferirà una copa de vi del Priorat, del Centre Quim Soler.

Durant el mes de juliol, el vídeo i l’exposició “Escriure en temps difícils” cedida per la Institució de les lletres catalanes, es podrà veure a Siurana, Pradell, els Guiamets i Falset, on, el darrer divendres, dia 27, organitzada conjuntament per la Biblioteca Estrem i Fa de Falset i el Centre Quim Soler, es farà una tertúlia oberta a tothom sobre “Incerta glòria”, presentada per Maria Bohigas, néta de Joan Sales i Núria Folch i directora de Club editor.

Des de fa 500 anys, els catalans hem estat uns imbècils. ¿Es tracta, doncs, de deixar de ser catalans? No, sinó de deixar de ser imbècils.”Joan Sales (Barcelona 1912-1983)

Josep Maria F.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s