9 comments

 1. La proposta em sembla bé en el seu conjunt, tal com he expressat al seu lloc. Em sembla molt important donar preferència a la Declaració d’Independència per damunt d’una candidatura única o fragmentada.
  D’altra banda, atès que falten poques hores per al diumenge (i per fer saber la nostra opinió al Secretariat Nacional), crec que ha estat una forma encertada de saber l’opinió de tothom en una comarca tan mal comunicada com la nostra. Sens dubte, els associats sense correu electrònic (crec que son pocs) no podran opinar directament, però la majoria si que podem fer-ho des del poble que sigui. Ens veurem a Barcelona, espero.

 2. Jo també he opinat extensament on havia de fer-ho, però vull fer-ne un resum aquí: si el preu de les plebiscitàries que portin a la DUI com més aviat millor ha de ser aquesta enquesta del 9N, endavant, col·laborem-hi. Tot i que jo fóra partidari de cancel·lar el 9N i convocar immediatament les plebiscitàries.

 3. Repeteixo el que he dit al comentari de la votació:
  A efectes pràctics penso que la ‘consulta’ proposada té els mateixos efectes que la primera. de fet, el compromís era trobar la formula legal per poder fer la consulta i és el que s’ha fet. No entenc l’enrenou i l’escenificació que hi ha hagut per part d’ERC, ICV i Unió.
  També crec que hem de fer eleccions, ara bé, si no hi anem amb llista única fracassarem, jo no donaria cap més opció que una llista única encapçalada per Artur Mas. No ens podem permetre que la gent més ‘d’ordre’ de CDC es despengi perquè si no, no sumem. També hi han de ser els crítics del PSC perquè els necessitem per ser majoria.
  A més, no tenim perquè marcar tan els terminis, hem de ser prou llestos per fer les coses quan més ens convinguin per garantir el nostre objectiu, la independència. Fem el que fem, sense reconeixement internacional estem fotuts.
  A mi m’agradaria fer les eleccions demà i passat demà la DUI…., però si per assegurar l’èxit he d’esperar 3, 6 o 10 mesos, no hi tinc cap problema, fa 41 anys que m’espero, no em ve d’uns pocs mesos.
  I llanço una reflexió: No seria millor culminar el procés (eleccions i DUI) després de les eleccions espanyoles? Ho dic perquè no veig com la comunitat internacional ens pot reconèixer i ajudar pressionant el govern espanyol a pocs mesos de les sedes eleccions. Els ho posaríem més fàcil si ho féssim després. Potser m’equivoco, però caldria valorar-ho. El meu objectiu no és anar ràpid, és GUANYAR !!!

  ENS VEIEM A BARCELONA !!!! jo hi vaig pel meu compte.

 4. Hola,
  Jo més que centrar-me en la decissió que heu pres , que em sembla prou encertada, vull informar sobre una preocupació generalitzada. Sembla ser que no hi hauran col.legis electorals a tots els pobles segons les informacions que tenim. I això em sembla una cosa molt greu perquè aquells pobles que som més petits i que no tenim espais de la generalitat, ens haurem de desplaçar. Penseu que si deixem que això acabi sen així ,molta gent gran no voldran votar i no ho entendran.
  Sóc del parer que tothom ha de poder votar al seu municipi i és per aquest motiu que us voldria demanar que tinguessiu en compte aquesta petició i la fessiu arribar al secretariat nacional.
  Puc entendre que si en algun poble l’ajuntament no ho vol fer i no hi ha voluntaris per tirar-ho endavant, no es faci hi hagin d’anar al poble veí. Però si en un poble els veïns s’organitzen per trobar un espai i es fan voluntaris crec que hem de garantir que si pugui fer la consulta.
  Gràcies!

 5. Per cert, per a tots els de la comarca que el diumenge serem a Plaça Catalunya: per què no quedem en un lloc concret a prop de la plaça per a anar tots junts? Jo hi vaig pel meu compte, en cotxe i amb tres persones més.

 6. Crec que aquesta forma de votar no és necessària, però votaré, crec que hauríem d’haver insistit més que de no ser admès el REFERENDUM que tanta gent ha estat demanant, entendríem que és # Si # Si. el govern no pot desatendre una petició que es va iniciar com a molt accentuada fa dos anys.
  sempre, tot és sobre una negociació. fins a les guerres s’acaben amb molts problemes i una negociació.
  De totes maneres entenc que ara és un bon moment tot i que en realitat tots els partits, d’una banda i d’un altre, estan desactivats. per això no cal una unió de partits, només la idea clara que un nou país donarà més cohesió per al desenvolupament.
    la marca Barcelona que és molt coneguda en molts camps, potenciarà a Catalunya, donarà més dinamisme a Europa, ara que l’economia Alemanya s’està estancant, hi ha una gran necessitat de construir alguna cosa de zero. sabem treballar i dubtar, però treballant ho aconseguirem.
  Està bé que siguem corosos, o perfeccionistes, però avui ni el PP té un altre candidat que Rajoy, els seus “paladins” estan desactivats. VOX no s’enlaira, no hi ha ningú millor en cap bàndol, i la societat demana una il · lusió que els permeti marcar l’horitzó. la separació de Catalunya és bona fins i tot per a Espanya, que hauran de fer les coses de millor manera

 7. @ Robert (i a tothom): a mi també em preocupava (i molt) que només hi hagués 600 col·legis electorals. Només cal veure la mobilització que hi ha hagut als pobles petits i la de les grans ciutats, amb múltiples instituts (no sempre al costat de casa, tampoc). I ho dic en termes de participació, que ha de ser alta, i no tant de partidaris del Si+Si. Avui he sentit que la Generalitat (malgrat el llast d’UDC) s’està movent per obrir nous col·legis als pobles petits. És una bona notícia. I, ho faci qui ho faci, crec que la societat civil (nosaltres) ens encarregarem que funcionin correctament, em sembla. Un parell de col·legis per a tot el Priorat era una mala notícia, esperem que ara n’hi puguin haver 23 o més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s