Comunicat de l’Assemblea Nacional Catalana al Priorat

Després de la consulta democràtica sobre la independència de Catalunya del dia 9 de novembre passat, des de l’Assemblea Nacional Catalana – Priorat per la Independència volem fer les següents consideracions:

  1. Ens sentim orgullosos de pertànyer a un poble que, per poder exercir el dret al vot, és capaç de mobilitzar més de 40.000 voluntaris i més de 2.300.000 persones en una jornada pacífica i cívica que passarà a la història de la democràcia.
  2. Destaquem el coratge i determinació de la gent, que va anar a votar fent cas omís de les amenaces del Govern i de l’Estat espanyols.
  3. Malgrat el pas enrere que va suposar la renúncia inicial a tirar endavant la consulta legal, reconeixem l’actitud decidida del Govern i el suport incondicional dels partits, organitzacions i instàncies unitàries per mantenir finalment la convocatòria alternativa, que juntament amb la pressió i la mobilització popular va assegurar l’èxit de la consulta.
  4. Valorem molt positivament l’acte de diumenge com un acte clar de sobirania del poble i les institucions catalanes que inicia de manera irreversible la desconnexió amb la legalitat espanyola.
  5. Al Priorat encara estem més contents. Pel que fa a la consulta, som una comarca amb un dels percentatges més alt de voluntaris, el percentatge més alt de participació en la consulta i dels més alts en l’opció per la independència.
  6. Valorem molt positivament la unitat d’acció en la campanya per la consulta als pobles del Priorat la qual vam fer conjuntament les assemblees de l’ANC amb el Casal Pere Joan Barceló Carrasclet i que va culminar en l’acte popular de dijous passat a la plaça de la Quartera de Falset.
  7. Ens mantenim actius per continuar la lluita fins aconseguir la independència i el país nou que ha de forjar la, ara més pròxima, República Catalana.
Priorat, 11 de novembre de 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s