EL JUTJAT DE FALSET REP LA AUTOINCULPACIÓ DE PROP DE 50 PERSONES PEL 9N

L’acció es fa en suport de la convocatòria del passat 9 de novembre i assumeixen haver desobeït la suspensió decretada pel Tribunal Constitucional Espanyol

FOTO1_30_12_14 FOTO2_30_12_14

El Jutjat de Falset ha rebut quaranta-cinc documents d’autoinculpació que hi han presentatveïns de diversos pobles del Priorat, per defensar la legitimitat del procés participatiu del 9 de novembre i en solidaritat amb els càrrecs del govern de la Generalitat implicats en la querella presentada per la Fiscalia i admesa a tràmit per la Justícia espanyola.

Els autoinculpats han declarat al jutjat de guàrdia que van prendre part lliurement en les votacions del dia 9 de novembre, en què més de 2.300.000 persones es van acostar a les urnes per expressar la seva opinió sobre el futur polític de Catalunya.
Així mateix, li han fet constar que l’actuació del govern espanyol, demanant la suspensió del procés participatiu del 9N va ser il·legítima, ja que va coartar els drets fonamentals a la llibertat d’expressió i opinió, la qual cosa palesa una greu manca de garanties democràtiques a l’Estat espanyol, on la divisió de poders es demostra inexistent.

Per aquesta raó han posat en coneixement del jutge aquests fets per si poguessin constituir una infracció penal per haver desobeït la resolució suspensiva del procés participatiu.

Les persones autoinculpades volen que el seu gest contribueixi a accelerar el procés de constitució de la nova República Catalana, en el qual se senten compromesos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s