Al Priorat, prop de 150 candidats a regidors es comprometen també amb el procés per a la independència

DSC_0337p DSC_0338p 

—->Vegeu la llista de candidatures del Priorat

L’Assemblea Nacional Catalana al Priorat va fer públic dilluns a Falset, en un acte electoral unitari al Consell Comarcal, totes les candidatures que han signat compromisos amb el procés cap a la independència. En un acte que va reunir un de centenar de persones, entre els quals representants de les candidatures dels diversos pobles de la comarca, es van donar les dades de la situació poble per poble. Fins aquest moment, hi ha compromesos 143 candidats, 38 dels quals aspiren a ser alcaldes, distribuïts en 38 candidatures, de CiU, ERC, CUP, MES i candidatures independents vinculades a aquests partits. En el cas de Gratallops, juntament amb tota la candidatura de CiU han signat també tres candidats del PSC. L’ANC confia rebre més compromisos fins arribar a cobrir el 70 % dels candidats (sense tenir en compte les candidatures fantasma promogudes en diversos pobles per PP i PSC, que es consideren il·legítimes i impròpies d’un capteniment demòcratic.)

En l’acte unitari de dilluns, van intervenir representants de les diferents famílies ideològiques de l’independentisme, concretament Andrea Vallès, Josep Andreu, vicepresident de l’AMI i alcalde de Montblanc, i Miquel Gomis.

L’ANC Priorat ha publicat al seu bloc i web tota la informació referent a aquesta qüestió que actualitzarà fins dijous en que farà una recomanació de vot concreta per donar suport a aquelles candidatures que a més de treballar des de l’Ajuntament pel seu poble faran possible la nova República Catalana.

En síntesi, els compromisos proposats per l’ANC es refereixen a la vinculació de l’Ajuntament a l’Associació de Municipi per la Independència, el treball per les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre i el procés constituent cap a la nova República Catalana, la incorporació del nou alcalde o alcaldessa a l’Assemblea de càrrecs electes, en cas que l’Estat intervingui o inhabiliti les institucions catalanes, i la facilitació d’alcaldies i governs municipals independentistes. En la proposta de l’AMI s’inclou també una fórmula per prometre el càrrec amb declaració expressa de suport al nou estat català.

DSC_0343pDSC_0340p

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s