L’hora d’estar alerta

logo_priorat_big

Comunicat de Priorat per la Independència – Assemblea Nacional Catalana

A l’inici del nou període del procés, que comença amb l’elecció de la Presidència de la Generalitat i la constitució del Govern de Catalunya, Priorat per la Independència – Assemblea Nacional Catalana vol manifestar el següent.

1. Ens felicitem per l’acord que ha fet possible l’elecció de la Presidència de la Generalitat i la constitució d’un govern fort, plural i representatiu del corrent majoritari del país. A pesar d’algunes actituds i declaracions negatives i clarament contràries a l’esperit unitari i constructiu que ha caracteritzat la mobilització massiva i popular per la llibertat nacional aquests darrers quatre anys, confiem que tres mesos de converses i debats entre (i dins) les organitzacions independentistes hauran servit per destriar el gra de la palla i consolidar el procés cap a l’estat independent que les urnes van validar amb suficiència. Al Priorat, com sempre, ens comprometem a continuar treballant per la unitat d’acció, un valor central i indispensable en aquest moment històric.

2. Advertim que per al compliment de la voluntat majoritària del poble de Catalunya, i per afrontar l’embat de les forces, d’aquí i de fora, contràries a la llibertat caldrà una societat cohesionada i mobilitzada, en estat d’alerta permanent, per defensar els passos que el Parlament i el Govern vagin fent d’acord amb la declaració de sobirania del passat 9 de novembre i el desenvolupament del procés cap a la nova República Catalana.

3. Vetllarem perquè, amb la nostra actitud ferma i flexible alhora, la majoria aconseguida i reflectida democràticament al Parlament s’ampliï encara més amb la incorporació de la gent demòcrata que encara no comparteix el convenciment que la República Catalana és la solució i que ens beneficia a tots.

4. Col·laborarem a promoure la màxima participació de la gent en el procés constituent, un debat que la nostra entitat ja va iniciar fa temps amb l’organització de xerrades i debats plurals i oberts a tothom sobre els temes d’interès més general. Ara tenim el repte que més gent i més diversa participi en aquests debats.

5. Finalment, convoquem a tothom a la concentració del diumenge 7 de febrer a Amposta, en defensa de l’Ebre i de la vida al Delta, davant l’intent del govern espanyol d’executar un pla hidrològic, el segon, que perjudicaria greument la nostra terra. La defensa de la terra i la seva gent demana també la defensa de l’aigua dels nostres rius.

Priorat, 22 de gener de 2016

One comment

  1. una vegada més, possiblement sense la plena consciència, la història ens posa per davant dels esdeveniments. pot ser perquè som un poble de barreges, sense obcecacions, que aprèn de tots els que li poden ensenyar alguna cosa … anem cap a una articulació d’Europa, cap al mosaic que sempre hem portat des del nostre bressol. ara és l’hora que podem demostrar la nostra singular manera de formar mosaics consistents, impulsant les qualitats que fortifiquen al conjunt, sempre amb un grau de crítica i mes esperança, cap a una republica d’optica catalana que ajuda a l’autodeterminació dels pobles, més enllà dels antics imperis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s