Cinema per la independència: La revolució dels cants

cartellfalsetmodif

La revolució dels cants (The singing revolution) explica com, entre el 1987 i el 1991, milers d’estonians es van reunir públicament per a cantar cançons patriòtiques prohibides per a reclamar la independència d’Estònia, que aleshores formava part de la URSS.

El film, que data del 2009, no va arribar als cinemes catalans quan es va estrenar. A la tardor es projectarà als Cinemes Texas de Barcelona. Abans, però, arriba a diverses poblacions de Catalunya i també al Priorat, en una projecció organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana amb la col·laboració de l’Ajuntament de Falset.

La pel·lícula documental dura 95 minuts i la versió és subtitulada en català.

Teatre de l’Artesana de Falset

Entrada lliure

cartellfalsetmodif.pdf

2 comments

  1. Al meu parer, un interessant i encoratjador documental. Amb alguns paral.lelismes amb Catalunya,com són el d’una població afincada originària del país opressor, fortament oposada a la independència d’Estònia, i unes forces independentistes dividides fins que els tancs russos van fer acte de presència. Després, l’entrada dels militars soviètics, va fer unir als independentistes, va accelerar el procès d’autodeterminació que amb poc temps van acabar èxitosament. Un bon exemple per a nosaltres.

    1. Sí, Jordi, jo també el veig trobar interessant. Des del punt de vista de l’anàlisi històrica, però, l’al·legat anticomunista s’hi veia una mica forçat, amb voluntat més aviat doctrinària que pròpiament d’anàlisi. El poder ja ho té, això. I l’americà en fa pel·lícules sempre que pot.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s