De dret cap a la República

Companyes, companys,

Volem compartir amb vosaltres la relació dels últims fets polítics rellevants, que ens confirmen que continuem de dret cap a la independència.

 • 11 de Setembre. Nou èxit de la convocatòria de l’ANC i Òmnium: mobilització multitudinària, cívica, pacífica, democràtica. La gent del Priorat, com sempre, vam respondre.
 • Reforçament del suport parlamentari al Govern. Els 72 parlamentaris compromesos amb la independència renoven la confiança en el president Puigdemont.
 • El Govern concreta els passos i el calendari per desconnectar de l’Estat Espanyol amb garanties:
  1. Aprovació de pressupostos socials i amb partides per garantir els passos cap a la independència
  2. Impuls d’un procés constituent de base popular durant el primer semestre de 2017
  3. Discussió i aprovació al Parlament de les 3 lleis de desconnexió (hisenda, seguretat social i transitorietat jurídica.
  4. Convocatòria d’un referèndum per al setembre de 2017 que ratifiqui la voluntat del poble.
 • El Parlament aprova les resolucions que obliguen el Govern a complir el pla traçat. Junts pel sí i la CUP de manera clara  i  amb total determinació (a més precisen que no cal esperar fins al setembre per votar en referèndum). Catalunya Sí que es Pot s’hi aproxima i es compromet a treballar per aconseguir fer un referèndum reconegut i vàlid (desapareix la condició de pactat amb l’Estat Espanyol).
 • El pròxim pas serà que el Parlament aprovi uns pressupostos que permetin governar aquest període i executar els acords presos.
 • D’altra banda, al Priorat, el Consell Comarcal i tots els ajuntaments, sense cap excepció, ja formen part de l’AMI (Associació de Municipis per la Independència).
 • Mentrestant la justícia i l’estat espanyols intenten fer por als nostres representants: Mas, Ortega, Rigau, Homs i la presidenta Forcadell són amenaçats. La resposta dels afectats en tots els casos és inequívoca: no fan cas de les amenaces. Al contrari, es mostren ferms i convençuts a continuar compromesos fins al final.

Els pròxims mesos, doncs, viurem els moments definitius per a l’alliberament. Hem d’estar preparats per defensar el compliment de la voluntat del nostre poble. No serà fàcil.

Expliquem-ho a tothom. Si fem pinya, resistirem i guanyarem.

Priorat, 6 d’octubre de 2016

Priorat per la Independència – Assemblea Nacional Catalana

Secretariat 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s