Comunicat de Priorat per la Independència – ANC

Denunciem l’atac de l’estat espanyol contra els símbols de la democràcia i els drets humans a Catalunya

L’esborrada d’una bandera de Catalunya en forma de llaç pintada fa set anys en una paret de l’Institut de Falset ha posat de manifest de manera ridícula però significativa la intenció dels hereus del franquisme d’aniquilar la simbologia catalana.

En la mesura que els símbols representen uns valors diferents dels que tenen els espanyols, imposar els símbols és el primer pas per imposar els valors. Si a Catalunya una gran majoria defensem la llibertat d’expressió i de manifestació, el respecte pels drets humans i el dret d’autodeterminació, i per tant el dret a la independència, és lògic que tinguem els nostres símbols propis:  els llaços grocs, la bandera estelada, Els Segadors… 

L’acció ordenada per la Junta Electoral Central, espanyola, responent a la demanda dels Ciudadanos, també espanyols, i executada pels mossos d’esquadra com a policia de la Justícia, naturalment espanyola, és un element més de la campanya orquestrada per assimilar-nos a la manera de fer i de pensar dels nostres veïns, a renunciar als valors majoritaris de la societat  catalana i a adoptar els que semblen avui majoritaris entre els espanyols. Si no hi posem remei, aviat la prohibició s’anirà estenent i tornarem a veure en els llocs públics només senyals que no representen la nostra ciutadania: la bandera rojigualda, el  borbó, el tricorni, l’himne…

Cal doncs reaccionar i refer el símbol esborrat a la paret de l’Institut de Falset.

Denunciem el fet a la Conselleria d’Educació i a la Conselleria d’Interior de la Generalitat

Exigim una explicació pública davant el que sembla, a més d’un atac a la llibertat d’expressió i als nostres símbols, un excés de zel injustificat.

Exigim també l’adopció de les mesures que corresponguin per restituir la pintada.

Convidem la comunitat educativa de l’Institut, l’Ajuntament i entitats de Falset i de la resta del Priorat a afegir-se a aquesta denúncia.

Priorat per la Independència – Assemblea Nacional Catalana

One comment

  1. Trobo lamentable que un llaç amb una senyera, que fa 7 anys que hi és, i que per tant, mai no ha fet nosa en cap altres eleccions, ara, de cop i volta, sigui un estorb per la neutralitat d’una campanya electoral. La senyera és la bandera de tots els catalans, independentistes i no, com pot ser que no sigui neutral? Quines intencions s’amaguen darrere d’aquest fet?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s