Candidatures dels pobles del Priorat que s’han compromès també amb la nova República Catalana

Actualització: dissabte 23 de maig 12.00 h

Candidatura COMPROMÍS CANDIDATS COMPROMESOS nre. de candidats
Bellmunt del Priorat CiU SIGNAT 7 7
la Bisbal de Falset CiU SIGNAT 5 5
Cabacés CiU SIGNAT 7 7
Capçanes CiU SIGNAT 5 candidats 5 7
Cornudella de Montsant ERC AM SIGNAT 7 7
Cornudella de Montsant CiU SIGNAT 7 7
Falset Independents per Falset AM SIGNAT 11 11
Falset PSC-PM CP Signat 1 candidat 1 11
Falset CiU SIGNAT 11 11
la Figuera La Figuera Endavant AM SIGNAT 5 5
Gratallops PSC CP SIGNAT 4 4
Gratallops CiU SIGNAT 4 4
els Guiamets Tots Som Guiamets Signat 1 candidat 1 7
els Guiamets CUP Poble Actiu SIGNAT 7 7
el Lloar CiU SIGNAT 5 5
el Masroig Masroig Agrupat No han signat 0 7
el Masroig CiU SIGNAT 7 7
el Molar Agrupació de Molarencs AM Signat 1 candidat 1 7
el Molar CiU
Signat 1 candidat
1 7
Marçà Miloquera AM SIGNAT 7 7
Margalef CiU No han signat 0 5
la Morera de Montsant ERC AM SIGNAT 4 4
la Morera de Montsant Ag.Electors la Morera Scala Dei SIGNAT 1 1
la Morera de Montsant CiU SIGNAT 4 4
Poboleda CiU SIGNAT 7 7
Porrera Sumem per Porrera AM SIGNAT 7 7
Porrera MES SIGNAT 5 7
Pradell de la Teixeta CiU SIGNAT 4 4
Pradell de la Teixeta UMC No han signat 0 2
la Torre de Fontaubella ERC AM SIGNAT 4 4
la Torre de Fontaubella CP No han signat 0 4
Torroja del Priorat Independents per Torroja AM SIGNAT 5 5
Torroja del Priorat CiU SIGNAT 4 4
Torroja del Priorat UMC SIGNAT 1 1
Ulldemolins CiU SIGNAT 7 7
la Vilella Alta La Vilella d’Amunt CUP Poble Actiu SIGNAT 5 5
la Vilella Baixa Independents per la Vilella AM SIGNAT 4 4
la Vilella Baixa CiU SIGNAT 1 1
Candidats 216
Candidats compromesos 166 76,4 %
Candidatures 38
Candidatures compromeses 30 78,9 %

6 comments

 1. A data 21 de maig, la llista del PSC de Falset no havia rebut la petició per poder signar. Això s’ha de saber. Ha estat exclosa d’aquesta possibilitat.

  1. Josep,

   En primer lloc, l’ANC no es fa responsable de la ignorància que candidatures o candidats manifestin respecte de la mobilització que ha suposat la signatura de compromisos per la independència. Amb tot, hem de dir que l’Assemblea ha volgut facilitar que les candidatures que hi estiguessin realment interessades tinguessin els documents i poguessin fer pública la signatura pels mitjans de difusió de què disposa. Per aquesta raó (tot i que també podria haver estat iniciativa dels candidats interessar-se per les propostes que una entitat com ara la nostra tenia amb relació als ajuntaments que s’han de constituir) els nostres associats i col·laboradors, la gent activa per la independència als pobles del Priorat, han fet per manera de contactar amb totes les candidatures, amb totes, per detectar el seu posicionament respecte dels compromisos amb el procés. Amb més o menys dificultats hem arribat a totes les candidatures. A totes, llevat de les fantasma, que alguns partits han presentat en alguns dels nostres pobles en un exemple de falta d’ètica i capteniment verament democràtics.

   El resultat d’aquests contactes ha estat divers. Des de l’adhesió entusiasta fins al conegut «ja ens ho pensarem». Si hi havia una mínima possibilitat de signar ens mostràvem oberts a col·laborar i a facilitar-ho. La major part de les candidatures han mostrat interès a signar i en conjunt o individualment ho han fet. Altres, poques, han demostrat interès però per raons diverses no ens han fet arribar els acords signats. De la candidatura del PSC PM Falset, la informació que ens va arribar de fonts generalment ben informades, de la mateixa candidatura, és que no hi hauria signatura d’acords. Hem de dir que no ens va fer feliços però tampoc ens va estranyar. ¿Cal recordar que des de fa tres anys desenvolupem campanyes, accions i una activitat cívica i política de manera continuada a tot el Priorat en favor del dret a decidir i de la independència? En tot aquest temps, en totes aquestes mobilitzacions, en totes aquestes lluites, hem tingut oportunitat de veure qui hi donava suport, qui se’n desentenia i qui s’hi manifestava en contra. (Està tot documentat a bloc, web i facebook de Priorat per la Independència. Sempre plantejat en sentit positiu i amb voluntat de sumar. Els qui s’hi han volgut sumar han trobat la nostra rebuda entusiasta.)

   Els contactes personals, però, s’han fet en el marc d’una campanya pública pels compromisos que, a Falset, cap persona atenta a la realitat política pot ignorar. Entre altres coses us recordem que el dia 3 d’abril vam publicar al nostre bloc la crida de l’AMI (Associació de Municipis per la Independència) adreçada a candidatures i candidats. La notícia incloïa un enllaç amb el document de compromís. El dia 1 de maig vam publicar la campanya (bloc, premsa i llista distribució) per recollir acords de compromís de les candidatures amb el procés cap a la independència. Durant la Fira del vi vam tenir presència al carrer i vam distribuir un adhesiu per recordar que en aquestes municipals també votàvem avançar pel futur d’una Catalunya lliure. El dia 15 de maig vam anunciar (bloc, premsa i llista de distribució) un Acte per donar suport a les candidatures municipals del Priorat que s’han compromès amb el procés cap a la independència que havia de tenir lloc el dilluns següent 18 de maig. El dia 20 de maig vam publicar (bloc, premsa i llista de distribució) una notícia de l’acte celebrat el dia 18 i de l’estat de la recollida de compromisos. En aquell moment no arribàvem a 150 candidats compromesos. Finalment el dia 21 vam fer la crida a votar (bloc, premsa i llista de de distribució).

   De tots aquests possibles moments no ha estat fins a la publicació de la crida a votar que ens ha arribat la comunicació de l’interès per signar el compromís per part del candidat de la llista del PSC PM de Falset, Josep Ferré. Li hem enviat el document, ens l’ha tornat signat, l’hem incorporat al recompte, hem refet la graella i hem fet una comunicació expressa (bloc, llista de distribució i web) per fer-ho saber a la ciutadania. Cap altre candidat d’aquesta llista ens havia manifestat cap interès a signar el document. I cap altre candidat l’ha signat a hores d’ara. El dia que el signin en farem la comunicació oportuna. Ho esperem.

   Priorat per la Independència – ANC no té voluntat, ans al contrari, d’excloure ningú del procés cap a la independència. Però és que tampoc en té la capacitat. La llista del PSC PM, en canvi, sí que té la capacitat d’excloure-se’n. Com té la d’incloure-s’hi. Tot depèn de la voluntat real de cadascuna de les persones que la integren.

   Josep M. Fort
   Priorat per la Independència – ANC
   Coordinació

 2. El fet de que, tal i com es diu al comentari anterior: “De la candidatura del PSC PM Falset, la informació que ens va arribar de fonts generalment ben informades, de la mateixa candidatura, és que no hi hauria signatura d’acords” no implica que s’informés a la candidatura, i en particular no implica que se n’informés a la cap de llista, que és amb qui s’hauria d’haver parlat si hi hagués hagut una voluntat clara de no exclusió.

 3. Josep, em sembla que ha quedat clar que la missió d’ANC Priorat no és la de fiscalitzar res ni ningú. L’adhesió a una campanya que és pública i ben visible és iniciativa de les candidatures, no de l’ANC. Qui ha volgut ha signat, i qui no no. Per descomptat que no es vol excloure ningú, la millor notícia que tindríem és la veure l’adhesió de totes les candidatures, com és el cas de molts pobles. Quan dius “que se n’informés a la cap de llista, que és amb qui s’hauria d’haver parlat si hi hagués hagut una voluntat clara de no exclusió” vols dir que qualsevol membre de la llista podria ocultar aquesta informació als altres? En alguns casos s’ha informat a un membre de la llista, no necessàriament el primer, i la candidatura ha fet igualment el que pensava fer. Si t’haguessin informat a tu, hauries ocultat la informació a la resta? No ho crec. Si la llista sencera del PSC s’hagués volgut adherir, abans, ara, o demà si voleu, benvinguts. Si hi ha hagut un malentès és dins de la vostra candidatura, no per part d’ANC. Llavors teniu un problema, no ANC Priorat.

  Si us plau, no desviem les coses, tot el que fem és públic i notori, aquí no s’amaga ni s’exclou ningú que no es vulgui excloure. Tant de bo els teus companys s’adhereixin quan vulguin, per nosaltres sempre sereu benvinguts.

 4. Josep, això es fa molt feixuc i per part meva, ho donaré per acabat. Em preguntava que si t’haguessin informat a tu, oi que ho hauries compartit amb la resta de companya? És una pregunta genèrica. Si no ho vaig fer és:

  1 – Perquè no era l’encarregat de recordar-ho a les candidatures de Falset (ni d’enlloc).

  2 – Perquè ja se us va informar.

  3 – Perquè en tots aquests dies no estava a Falset.

  4 – Perquè ni jo, ni ningú, tenia cap obligació de fer-ho, crec.

  5 – Tot i així, si algú vol adherir-se, encara pot fer-ho, i per nosaltres encantats.

  Potser ara ja està més clar…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s